Review | Fargo seizoen 3
0Overall Score
Reader Rating 0 Votes
0.0

De zwartgallige humor van Fargo is terug! Vorige week is Netflix begonnen met het derde seizoen en vanaf nu is er iedere week een nieuwe aflevering te zien. Tien stuks in totaal. Roel schreef vorig jaar al een stukje over het tweede seizoen en de eerste aflevering van seizoen 3 belooft weer heel veel goeds! Wie krijgt het voor elkaar om twee moorden, bridge en een postzegel met elkaar te verbinden? Juist de Coen brothers! Zij hebben weer een heel geslaagd seizoen in elkaar gezet inclusief een dubbel(hoofd)rol voor Ewen McGregor.

Berlijn?

Het nieuwe seizoen begint in 1988, bij een politiecommissaris in Oost-Berlijn die iemand van moord beschuldigt. Vreemd want het derde seizoen speelt zich verder af in de staat Minnesota. Wat die scene in Oost-Berlijn precies voor rol speelt in het totaalplaatje is na de eerste aflevering een compleet vraagteken. De enige link naar Minnesota is de foto van een boom in het kantoor waarop de camera inzoomt aan het eind van de scene.

Fargo Berlijn

Absurd

De gebeurtenissen in dit derde seizoen vinden plaats in 2010 rondom de gehuchten St. Cloud en Eden Valley. Zoals altijd lopen er weer diverse verhaallijnen dwars door elkaar om later tot een verrassend geheel samen te komen. Absurd. Dat is een mooi woord om Fargo samen te vatten. Hoe krijgen ze het toch altijd voor elkaar om zulke absurde situaties terecht te komen? Wat ook niet helpt is de vaak wat sukkelige hoofdpersoon die, gelukkig voor hem, wordt bijgestaan door een sterke, slimme vrouw.

Fargo Ray Nikki bridge

Zo ook in dit seizoen. Reclasseringsambtenaar Ray Stussy heeft een relatie met Nikki, één van zijn vrouwelijke cliënten, samen spelen zij prof bridgetoernooien. Daarnaast laat Ray af en toe wat criminele zaakjes oplossen door andere cliënten. Toch niet helemaal de bedoeling als reclasseringsambtenaar, zijn taak zou moeten zijn om ze op het rechte pad te houden. De broer van Ray, Emmit Stussy, is een succesvolle self made zakenman. Er zit nogal wat wrijving tussen de broers. Uit de erfenis van hun vader is Ray er nog al bekaaid van afgekomen met alleen oude Corvette. Wanneer Ray weer eens om wat geld komt vragen krijgt hij wederom een ‘Nee’ te horen.

Fargo Emmit

‘Had hij nou maar…’

Ray chartert een van zijn cliënten. Hij moet een object met zeer veel emotionele waarde ‘terughalen’ uit het huis van Emmit; een postzegel. De ingehuurde crimineel is, uiteraard, niet al te snugger en verliest onderweg het briefje met het adres van Emmit. De scene waarin deze crimineel het briefje zoekt in een ondergesneeuwde vlakte is kenmerkend voor Fargo. In het pikkedonker, met alleen de koplampen van zijn wagen aan, zoekt hij zijn briefje. Wanneer hij besluit om weg te gaan omdat hij het adres toch nog wel weet, draait de camera iets bij. Daar ligt het briefje, had hij nou maar iets meer naar rechts gekeken. En zo gaat het vaker bij Fargo; ‘Had hij nou maar…’

Dit is de start van een reeks absurde gebeurtenissen in het nieuwste seizoen van Fargo. Met een eerste aflevering die meer vragen oproept dan antwoorden geeft. Hoe zit het met de schuldeisers van Emmit Stussy? Krijgt Ray de postzegel van Emmit in handen? Wiens bloed kleeft er aan de handen van het bridge koppel? En wat is de link met Oost-Berlijn? Te veel vragen en nog slechts 9 afleveringen om ze te beantwoorden.


Seizoen 3 van Fargo is nu te zien op Netflix. Iedere donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering