Review Sega Forever: Altered Beast
6.8Overall Score
Graphics8
Gameplay8
Story7
Replay4
Reader Rating 0 Votes
0.0

Er zijn weinig nieuwsberichten in 2017 geweest die mijn hart sneller hebben doen kloppen dan de aankondiging van Sega Forever in juni, vijf klassieke games van de Sega megadrive die opnieuw uitgegeven zijn voor Android en IOS. Pakt dit een beetje leuk uit of doet het afbreuk aan een stuk jeugdsentiment? Ik test het aan de hand van Altered Beast, één van de eerste beat-‘em-up games die ik ooit speelde.

Altered Beast start level 1

“I command you to rise from your grave…

And rescue my daughter.” De Duivelse god Neff heeft Athena ontvoerd. Zeus geeft jou de opdracht om haar weer terug te halen uit de onderwereld. Je moet jezelf een weg banen door 5 levels waarbij je power ups verzamelt. Zodra je 3 power ups hebt gepakt verander je in een beest (wolf, draak, beer of tijger) en krijg je een eindbaas om te verslaan.

Het spel speelt soepel op alle apparaten waar ik het op getest heb. Sega heeft de oude Megadrive controller op het scherm geplaatst (touchpad, een start knop en 3 actieknoppen). Dit werkt prima op een smartphone, de tablet vond ik zelf onhandig omdat de knoppen te ver van de rand liggen.

De graphics zijn authentiek voor een spel uit 1988, je speelt precies dezelfde game als bijna 30 jaar geleden. Het verhaal is lineair, je hebt geen vrijheden om zelf op ontdekking te gaan. De game heeft een steady pace die je vooruit dwingt te gaan. Doe je dit niet dan krijg je vanzelf een duwtje in je rug. Vaak resulteert dat in gedwongen contact met je tegenstanders of een duikeling in een gat met het verlies van een leven als gevolg. Die levens zijn kostbaar, de game is namelijk een echte arcade. Ben je door je drie levens heen dan begin je weer opnieuw. Als je een Google Play account hebt kun je tussentijds wel opslaan (3 slots). Echt nodig is dit niet, het spel is niet al te lang en je komt steeds verder doordat je het gedrag van tegenstanders leert kennen.

Altered beast level 2 slimy beast

De games uit de Sega Forever serie zijn gratis te downloaden, met advertenties. Vind je dat irritant dan kun je dat voor €1.99 afkopen. Omdat het niet stoort tijdens het gamen heb ik dat niet gedaan. De game is niet al te lang en er zijn geen extra moeilijkheidsgraden en dat maakt de houdbaarheid van de game beperkt. Er zijn wel leaderboads, maar dat heeft mij nooit veel gedaan.

Oordeel

De Sega Forever reeks lijkt vooral bedoeld om de wat oudere gamer mee terug te nemen naar de begindagen van de consoles. Een nieuwe groep jonge gamers aanboren zal er niet snel mee lukken. Het overzetten naar Android is prima gelukt zonder dat kern van het spel aangetast is. Altered beast zal een aantal uur speelplezier bieden. Daarna ga ik hem weer verwijderen en een van de andere spellen installeren. Er zijn er ondertussen 13 en Sega belooft elke maand nieuwe games.