Review | Why Him?
0Overall Score
Reader Rating 0 Votes
0.0

Geen enkele vader wil zijn dochter zien thuiskomen met een tien jaar oudere, goed bedoelende maar wereldvreemde snuiter. Ook al is hij een in Silicon Valley rijk geworden multi miljonair. Laat dat nu net het verhaal zijn van de komedie Why Him? Je zou denken dat hier genoeg stof in zou zitten voor een hele leuke komedie. Maar helaas, het blijft bij heel veel clichés en de gebruikelijke sexgetinte- en toiletgrappen.

Why Him tekst

Cast

Aan de cast zou het niet moeten liggen. James Franco, de veel belovende acteur uit de serie 11.22.63 en die irritante Zalando reclame, speelt als Laird de hoofdrol in deze komedie. Zijn tegenspeler is Bryan Cranston, Mr. Heisenberg himself uit een van de beste series uit de afgelopen jaren: Breaking Bad. Bryan Cranston speelt de overbezorgde vader Ned Fleming, zijn vrouw Barb wordt gespeeld door Megan Mullally. Haar kennen we vooral als Karen Walker uit de komedie Will & Grace. Zoey Deutch speelt de rol van dochter Stephanie, zij speelt een klein rolletje in de filmkomedie Dirty Grandpa.

Why Him? – Verhaal

Het begint met een videogesprek tijdens het etentje ter ere van Ned’s 55e verjaardag in een restaurant. Terwijl dochterlief haar vader feliciteert komt Laird binnen die zich, uiteraard voor het oog van de camera, ontkleedt. Om het nog wat ongemakkelijker te maken bevriest de verbinding met het achterwerk van Laird vol in beeld als net de verjaardagstaart al zingend wordt binnengereden. Goed begin van Why Him? toch? En dan te bedenken dat paps en mams nog helemaal niets afweten van dochters nieuwe vlam. Als dat maar goed gaat.

Laird nodigt de familie uit om Kerst te vieren bij hem thuis. Dit blijkt een enorme villa te zijn, volgehangen met allerlei technische snufjes en schunnige kunst. Schilderijen met neukende cavia’s of een trio door koeien, tsja… niet echt verfijnde kunst. Wat wel mooi was: het beeld van een naakte vrouw gemaakt van elektro draden. Eerlijk is eerlijk dat was een mooi stukje kunst!

Dat Laird een vreemde snuiter is blijkt wel uit het feit dat hij voor de komst van de familie een bowlingbaan heeft laten aanleggen, speciaal voor Ned. Of de tatoeage op zijn rug van de familie kerstkaart.

Why Him tatoeage WhyHim beeld van elektro draden

Review

Naast alle clichés zijn er toch een paar hele leuke grappen te vinden in Why Him? Zeker het Siri-achtige systeem dat in het huis zit is geestig gevonden en werkt een stuk beter dan de echte Siri. Eerlijk gezegd was de film in no-time voorbij. Ik heb een paar kaar goed moet lachen en heb geen enkele keer gedacht ‘Hoe lang moeten we nog?’ Dus al met al valt het prima mee.

Kijk ook eens bij de bonus content, extra’s met bloopers zijn altijd een pluspunt! Dus, topfilm dit!

Why him?