“The evil Lord Gearon has kidnapped the Princess Steelda, can our Hero Klink complete the Bike-Force and save Hillrule? Find out in… Bike of the Wild!” (source: Bike of the Wild Steam page)

Hm… Dat klinkt bekend.

Gamestudio The Most heeft een Zelda: Breath of the Wild parodie uitgebracht, waarbij je een fiets bestuurt door een open wereld die – met heel veel wil en fantasie – een beetje lijkt op het Hyrule uit BOTW. De bedoeling is dat je op zoek gaat naar 18 memories die tegelijk kleur terugbrengen in Hillrule.

Stunten in een open wereld

Wat verder de link (ha!) is met Breath of the Wild is niet echt duidelijk. Er zijn geen vijanden, wel heuvels en afgronden om lekker te stunten. Jammer genoeg lijkt de wereld niet echt op Hyrule. Dat was nog wel de moeite waard geweest, aangezien Hyrule genoeg mooie plekjes en uitzichten heeft. Bike of the Wild is puur gemaakt als grapje, maar meer dan dat is het helaas niet. Mocht je enorm de behoefte hebben om als fiets zonder bestuurder over gigantische druiven te klimmen, dan is dit je kans.

Oh, en het gerucht gaat dat de eerste die de top van de vulkaan bereikt, een mountainbike krijgt van de ontwikkelaars.

Bike of the Wild is verkrijgbaar op Steam voor 4,99. Mocht je dat wat teveel vinden voor een fietsspelletje, dan is er ook de gratis demo.