Drie dagen geleden kwam Ubisoft met de release van Siege, een korte documentaire. Met de Siege: The Rising Scene duiken fans dieper in de eSports-wereld van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. De documentaire is tijdens de Six Invitational in februari 2017 te Montreal geproduceerd door Ubisoft Montreal en schetst in 23 minuten hoe het leven eraan toegaat in de Tom Clancy’s Rainbow Six Siege pro-competitie.

De documentaire volgt twee pro-spelers en een shoutcaster, die allen voor het eerst toestaan dat er mee wordt gekeken hoe zij hun leven leiden. Troy “Canadian” Jaroslawski en zijn team, Team Continuum, proberen hun PC-titel te verdedigen. Sébastien “FuriouSG” Guérineau van Team Vitality doet voor de allerlaatste keer mee voordat hij ermee stopt. Michael “KiXSTAr” Stockley is een voormalig Tom Clancy’s Rainbow Six pro-speler die nu de shoutcaster van het toernooi is en hij neemt de kijker mee achter de schermen van dit enorme eSports-toernooi, de Six Invitational.

Ook in Nederland is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan eSports-toernooien rondom Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. Het Rainbow Six Benelux Championship gaat donderdagavond 25 mei verder met de derde Weekly Cup. In deze lokale competitie strijden spelers om de prijzenpot van €1500,- per kwartaal per platform.

Spelers die zich nog niet hebben ingeschreven voor het Rainbow Six Benelux Championship, schrijven zich in via:


Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Download Siege hier direct.