Afgelopen zaterdag mochten we naar First Look! Daar maakten we een praatje met Jesse van de Nederlandse gameontwikkelaar Wolfdog Interactive en speelden we Skyworld, een strategische vr-game die veel elementen heeft van een bordspel, maar veel meer is dan dat.

Wat is Skyworld?

Skyworld is een 2-player, goed-tegen-kwaad-verhaal waarin je je tegenspeler moet zien te verslaan op het slagveld. Hierin heb je twee belangrijke fasen. Je begint waar ieder goed koninkrijk begint: bij het opbouwen van een economie.

skyworld vr game

Deze fase is turn-based. Met iedere beurt verstrijkt er een seizoen. Hoe je jouw koninkrijk opbouwt, bepaalt wat voor kaarten je kunt craften om te spelen tijdens het gevecht. Maar hiermee is nog lang niet alles bepaald.

Dan komt de grote test.

Als het gevecht begint, draait het speelbord zich om. Met je leger in de vorm van kaarten in je linkerhand, moet je jouw kasteel zien te verdedigen en dat van de tegenstander kapotmaken. Je speelt op dat moment niet meer om beurten, maar bent afhankelijk van de mana-balk. Grote units het slagveld opsturen kost meer mana, kleine units minder. Iedere unit heeft zijn eigen voor- en nadelen, zoals HP, defense en range. In deze fase kan de juiste tactiek je redden, zelfs als je eerste fase niet zo lekker liep.

skyworld battle

Skyworld is een VR-game die je doet denken aan een bordspel, maar maakt daarbij volop gebruik van de mogelijkheden van VR. Daarbij draagt de vormgeving echt bij aan de speelervaring, zo zwevend tussen de wolken. Daarnaast loopt de game heel soepel en wordt alles real time bijgewerkt. Zo zie je iedere beweging van je tegenstander. Even een fistbump terwijl je bezig bent elkaar af te maken? Geen probleem.

skyworld gameplayKortom, een perfect spelletje voor de echte strateeg. Je kunt dit (online) samen spelen, maar ook gewoon tegen AI. Hierbij heb je verschillende moeilijkheidsniveau’s, dus uitdaging genoeg. Ook is er een storyline te volgen in de campaigns. Ik heb ontzettend genoten van zowel de gameplay als de vormgeving van deze meeslepende VR game. Hoewel ik maar even gespeeld heb, zat ik direct helemaal in de game en nog steeds heb ik zin om meer van deze game te ontdekken. Dit is er eentje waar je verslaafd aan raakt!

Skyworld komt dit jaar uit en is te spelen op HTC Vive en Oculus Rift

Check de trailer hier: