Een tijdje geleden kocht ik de Humble Jumbo Bundle en daar zat een perfecte kandidaat tussen voor de Spelbreker van deze week: Human Fall Flat. Ik heb al even zitten genieten van de game. In tegenstelling tot de vorige spelbrekers is Human Fall Flat niet erg verslavend, maar wel een vermakelijk, simpel spelletje en daarmee is hij perfect voor als je net een grote game hebt uitgespeeld, of even niet weet wat je moet spelen.

Human Fall Flat viert de onzinnigheid van de mensheid.

De hoofdpersoon is Bob, een wiebelig mannetje dat beweegt zoals jij wanneer je vijf vodka ophebt. En Bob is niet meer dan dat: een mens. Je hebt geen speciale krachten of wapens, alleen je handen en je voeten om dingen voor elkaar te krijgen.

Lopen doe je met de oude vertrouwde WASD, maar de linkermuisknop is voor je linkerhand en de rechtermuisknop voor je rechter. Met deze besturing moet je puzzels zien op te lossen door dingen te slepen, te slopen en te lanceren. Soms zijn de puzzels vrij ingewikkeld maar vaak ligt de oplossing recht voor je neus.

Couch Coöp!

Dit maakt het spelletje perfect voor tussendoor, en ook heel leuk om samen te doen. Er zit namelijk een splitscreen multiplayerfunctie bij en ik kan hem je van harte aanraden. Je kunt elkaar niet alleen helpen met puzzelen, ook kun je elkaar van het dak gooien als je daar even zin in hebt. Race elkaar naar het eindpunt van het level en maak het elkaar daarbij zo moeilijk als je wilt.

Deze indiegame zit vol humor en dat maakt het geheel nog wat leuker. De levels zijn kort maar worden steeds uitdagender, en veranderen steeds compleet van thema. Zo blijft het spel, ondanks zijn simpele vormgeving, steeds verrassend. Echt een spel dat je even een halfuurtje kunt spelen, maar ook één waar je zomaar een avond aan kwijt bent.

Human Fall Flat kost normaal gesproken €14,99, maar ik raad je aan om te wachten tot hij is afgeprijsd want de normale prijs is eigenlijk wat te hoog.