Een spelbreker is een spel dat altijd tussendoor kan. Of tussendoor moet, soms. Terraria is zo’n game waar je lekker verslaafd aan kunt raken, maar dat je ook een paar maanden opzij kunt leggen om er vervolgens weer mee verder te gaan. Een sandbox-game voor de Minecraftliefhebbers, of juist voor mensen die Minecraft wat te simpel vonden.

Terraria is een heerlijke afleiding van je dagelijks leven.

Het 2D-spel heeft ook alles wat een sandbox-game goed maakt: een hoop mogelijkheden en weinig verplichtingen. Ga je eerst rustig een huis bouwen voor jezelf en de NPC’s? Dat is wel een goed idee, aangezien er zeker ‘s nachts van alles rondwaart. Daarnaast kun je grotten verkennen en op zoek naar schatten die misschien wel nieuwe NPC’s aantrekken, of juist de hoogte in, op zoek naar de luchteilanden. Links en rechts zijn er verschillende biomes te ontdekken met elk haar eigen grondstoffen. En vergeet de Orc-aanvallen niet. Orcs are what happens when you’re busy making other plans.

Wat Minecraft miste aan bossfights heeft Terraria goed voor elkaar. Het zijn er niet al te veel, maar elk levert zo’n leuk voordeel op dat het de moeite waard is om te proberen. Maar tussen deze eindbazen houdt het spel je flink bezig met mysterieuze vijanden en unieke wapens. Er is zoveel zinnigs en onzinnigs te doen dat je soms vergeet wat je ook alweer van plan was. Maar eerlijk is eerlijk: je komt voor de avonturen, je blijft voor de schattige konijntjes.

Multiplayer!

Alsof dat al niet genoeg was om je urenlang bezig te houden, zit er ook nog een multiplayer functie op. Creëer of join een server en je kunt samen met, of tegen vrienden spelen. Bouw samen een zombie-proof kasteel, vecht tegen de Eater of Worlds of sla gewoon elkaar de hersens in, wat jij wil.

Terraria is zo ongelooflijk uitgebreid dat ik na 100 uur spelen nog niet echt kan zeggen dat ik het hele spel gezien heb. En juist hierom blijf ik terug komen. Soms begin ik helemaal opnieuw, omdat het spel nog steeds geupdate wordt met nieuwe features.

Terraria is hier verkrijgbaar op Steam, maar is ook uitgebracht voor PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, 3DS en mobiel. Dat maakt de game dus speelbaar voor vrijwel elke lezer! Waar wacht je nog op?