Fuck pasen. EA kwam gisteren met de aankondiging van Star Wars Battlefront II. We moeten nog wel even wachten tot ‘ie uit is, maar we doken alvast voor je in de details. 

Jawel, jawel! Tijdens de Star Wars Celebration hebben Electronic Arts Inc en Lucasfilm Ltd. aangekondigd dat Star Wars Battlefront  II wereldwijd wordt uitgebracht op 17 november 2017. Voortbordurend op de basis van baanbrekende graphics en authenticiteit van de originele Star Wars Battlefront, creëren DICE, Motive en Criterion samen één van de meest complete Star Wars-games tot nu toe.

Single & Multiplayer

Star Wars Battlefront II stelt spelers in staat om het onvertelde verhaal te beleven van een speciale Imperial elite-eenheid in een gloednieuwe singleplayer-campagne. Daarnaast kunnen ze een First Order TIE Fighter besturen tijdens intense luchtgevechten in de ruimte en als grondsoldaten of iconische heroes/villains, zoals Yoda en Darth Maul, spelen tijdens epische multiplayergevechten in alle drie de Star Wars-tijdperken. Klinkt wel aardig, toch?

Matt Webster (executive producer) over Star Wars Battlefront II

“In Star Wars Battlefront II wilden we echt de essentie van heldendom vastleggen en ervoor zorgen dat iedereen in Star Wars een held kan worden,” aldus Matt Webster, Executive Producer bij Criterion. “Ongeacht of je nu speelt met iconische karakters als Rey of Luke, als trooper in de frontlinie, als gevechtspiloot in epische multiplayergevechten, of dat je je mee laat voeren door een nieuw Star Wars-verhaal dat het gat overbrugt tussen Star Wars: Return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens: je wordt een held in Star Wars Battlefront II.”

Nieuw verhaal

De Star Wars Battlefront II singleplayer-campagne, die nieuwe personages van Motive bevat die zijn gecreëerd in nauwe samenwerking met de verhaalgroep bij Lucasfilm, voegt een nieuw spannend verhaal toe aan het Star Wars-universum. Het spel speelt zich af in de 30 jaar tussen de verwoesting van Death Star II en de opkomst van de First Order. Het singleplayer-verhaal introduceert Iden Versio, de leider van Inferno Squad, een speciale elite-eenheid van de Galactic Empire, die op de grond even dodelijk is als in de ruimte.

Star Wars Battefront II

“We wilden een campagne maken die een verhaal vertelt dat we nog niet eerder in Star Wars hebben gezien. Het was belangrijk voor ons om een nieuw authentiek verhaal te vertellen, een verhaal dat spelers een gloednieuw perspectief biedt. Door spelers in de huid te laten kruipen van een elite-eenheid van de Imperial strijdkrachten kunnen we ze laten zien hoe de strijd er vanaf de andere kant uitzag.” aldus Mark Thompson, Game Director bij Motive Studios.”

En dit is waarom je moet pre-orderen:

Fans die Star Wars Battlefront II pre-orderen kunnen naar de spannende bioscoop-release van Star Wars: The Last Jedi toeleven in de wetenschap dat ze content zullen ontvangen die is geïnspireerd door de binnenkort verwachte film en exclusieve* thematische looks voor Kylo Ren en Rey. Spelers kunnen beide personages ook uitrusten met epische ability upgrades in multiplayer. Als ze het gevecht naar de ruimte verplaatsen kunnen spelers daarnaast upgraden naar de Star Wars: The Last Jedi Millennium Falcon en een nieuw First Order-schip.

Star Wars Battlefront II

Spelers die Star Wars Battlefront II: Elite Trooper Deluxe Edition pre-orderen hebben toegang tot alle door Star Wars: The Last Jedi geïnspireerde pre-order content in Star Wars Battlefront II: The Last Jedi Heroes, maar kunnen ook het slagveld domineren als de ultieme Star Wars elite trooper. Elke soldatenklasse krijgt upgrades met superieure vuurkracht, dodelijke wapenaanpassingen en epische gevechtsmogelijkheden. Eigenaars van de Deluxe Edition krijgen ook een voorsprong aan het oorlogsfront: zij kunnen zich drie dagen eerder in het spel storten.

Star Wars Battlefront II wordt wereldwijd uitgebracht op 17 november 2017 voor de PlayStation®4, Xbox One™ en Origin for PC. Spelers die eerder toegang tot het spel willen, kunnen dat vanaf 14 november krijgen met de Star Wars Battlefront II: Elite Trooper Deluxe Edition, of vanaf 9 november via de Play First Trials op EA Access en Origin Access.

 


*Exclusief voor pre-order en Deluxe Edition-klanten.
Bezoek www.facebook.com/EAStarWars om niets te missen over Star Wars Battlefront, volg ons op Twitter® www.twitter.com/EAStarWars of schrijf je in voor de officiële EA Star Wars nieuwsbrief http://starwars.ea.com/newsletter.