Als je een Switch hebt gekocht is de kans groot dat je ook in het bezit bent van Zelda: Breath of the Wild. En hoewel dit spel je makkelijk 100+ uur bezighoudt, heeft de Switch meer in zijn mars dan alleen de avonturen in Hyrule. En dat is maar goed ook. Het grootste tegenargument voor het kopen van de Switch was tot nu toe het beperkte aanbod in games, en voor één goede game koop je geen nieuwe console. Hoewel er al ook wat andere veelbelovende titels zijn aangekondigd en uitgebracht, lichten we hier een paar minder bekende RPG’s uit die in de smaak zullen vallen bij Zelda-fans.

Oceanhorn

Oceanhorn komt tot nu toe nog het dichtst in de buurt van een Zelda-game. De vergelijking is gauw gemaakt: een spraakloze hoofdpersoon, met een zwaard om een spin-attack mee te maken, die ook nog eens met potten smijt. Tijdens je avontuur moet je puzzels oplossen, al halen deze het qua originaliteit lang niet bij de uitdagingen uit de Zelda serie. Ook is het hier en daar erg duidelijk dat dit spel oorspronkelijk gemaakt werd voor de mobiele telefoon: hoewel er wel degelijk verbeteringen zijn doorgevoerd, is de AI van de vijanden soms wat triest en is het geheel wat te makkelijk. Desalniettemin is Oceanhorn een leuk, 10-urig tussendoortje voor de Zeldafan.

Lost Sphear

Nog volop in ontwikkeling is Square Enix’s “Lost Sphear“. De game komt pas in januari 2018 uit, maar ziet er veelbelovend uit. Deze Jrpg draait om vier personages die – hoe kan het ook anders – de wereld moeten redden. Door een mysterieuze kracht verdwijnt deze namelijk stukje bij beetje. Het is aan jou om de wereld te redden, de power of Memory terug te brengen en de verloren wereld weer op te bouwen.

Trouwens, deze game wordt ook uitgebracht voor PS4 en PC!

RiMe

Hoewel deze puzzelgame niet echt te vergelijken valt met onze Hero of Time, zitten er toch een hoop elementen in die de doorgewinterde Zelda-speler zullen interesseren. Al was het alleen al de simpele maar magische vormgeving van RiMe. Als je alleen naar de trailer kijkt zou je denken dat RiMe een openworld game is, maar dat is helaas niet zo. Desondanks is hij het spelen waard, vooral vanwege de verhaallijn. RiMe komt uit voor de Switch op 17 november dit jaar.