China investeert de afgelopen jaren steeds meer in anime, en het resultaat mag er zijn. Mijn favoriet voorbeeld is:

Quan Zhi Gao Shou, of makkelijker uit te spreken als: The King’s Avatar.

The King’s Avatar vertelt het verhaal over Xiu Ye, ook wel ‘God of Fighting’ genoemd. Hij is dé nummer 1 gamer van het (MMORPG) spel GLORY.

Gamen is tegenwoordig (in het echte leven) een miljoenen business met vele fans. Deze fans kunnen gamematches op grote schermen volgen, net zoals dat bij een voetbalwedstrijd gaat. Maar net als bij voetbal worden spelers na een bepaalde leeftijd als te oud gezien. Bij gamers is dit rond de 24-25 jaar.

Xiu Ye is 25 jaar en wordt zonder pardon vervangen. Zijn personage uit GLORY moet hij overhandigen aan een arrogant jong ventje. Zo komt hij vernederd en bijna blut op straat terecht… Totdat hij een internetcafé binnenloopt en een besluit maakt. Hij begint opnieuw.

Van nummer 1 naar level 1

GLORY opent een nieuwe server. Een kopie van het immens populaire spel, waar iedereen vanaf het begin kan beginnen. Xiu Ye gaat als een speer aan de slag. Met zijn skills verbreekt hij record na record en maakt hij al snel een naam voor zichzelf. Maar zijn gamevaardigheden worden ook opgemerkt door de mensen die hem zijn baan hebben afgenomen…

De makers van The King’s Avatar hebben overduidelijk veel verstand van online games. Xiu Yu slaat niet willekeurig in het rond, maar gebruikt bestaande vaardigheden en aanvallen. Hierdoor schept deze anime het idee dat GLORY een echte game is.

The King’s Avatar is een geweldige anime en grafisch verbluffend. Het enige verbeterpunt is de muziek. Het pakt niet. Gevechten zijn mooi geanimeerd en ontzettend goed uitgedacht, maar geen van de soundtracks is episch genoeg om te onthouden. Hierdoor komen de vele vechtscènes niet geheel tot hun recht.

The King’s Avatar VS Sword Art Online

The King’s Avatar biedt veel gelijkenissen met Sword Art Online. Een super populaire Japanse anime waarin spelers vast komen te zitten in een soort gelijk spel.

De grootste gelijkenissen zijn de (bijna) onoverwinnelijke hoofdpersonages. Kirito kent in Sword Art Online geen gelijke.

In The King’s Avatar maakt het ook niet uit of Xiu Ye nou tegen een horde monsters vecht of andere spelers; hij heeft overal een tactiek voor. In tegenstelling tot zijn echte leven. Xiu Ye is een nobody. Mensen gebruiken hem soms als voetveeg. Hij moet onderdak, geld, eten en werk hebben. Door onder andere zulke onderwerpen voelt The King’s Avatar een stuk volwassener dan Sword Art Online.

De personages in Sword Art Online zijn 10 jaar jonger, nog met school bezig en de meiden hebben van irritante hoge stemmetjes. Waar ik wel ontzettend graag naar luister is de fantastische soundtrack, die elk gevecht een episch gevoel geeft.

Deze 2 look-a-likes hebben zo hun eigen charmes en tekortkomingen. Als je één van beide leuk vindt, dan moet je ook zeker de ander kijken.

 

Kijk en beslis zelf:

The King’s Avatar zal uit 12 afleveringen bestaan, waar er nu 11 van uit zijn (volgende week komt de laatste). Het bijzondere van deze anime is dat ik hem eerst nergens kon vinden. Website na website heb ik afgestruind en zelfs Crunchyroll had ‘m niet.

KissAnime biedt daarentegen alle afleveringen in goede kwaliteit. Nieuwsgierig? Hieronder plaats ik een link naar alle afleveringen. Have fun! En misschien wakkert The King’s Avatar bij jou net zoveel liefde voor de Chinese animatiekunsten aan, als het bij mij deed.

 

http://kissanime.ru/Anime/Quan-Zhi-Gao-Shou