Vergeet de Sims, vergeet babysimulators en vergeet je tamagotchi. Als je echt wilt ervaren hoe het is om kinderen te hebben, speel dan eens Think of the Children.

We zagen hem al op Gamescom bij de Indiegames, maar nu is hij beschikbaar voor Open Beta. Nog nooit heb ik een spel gespeeld dat mijn stressniveau bracht naar dat van een gemiddeld kinderfeestje. Deze hilarische game geeft je een goed beeld van een dagje uit met jonge kinderen.

Kun jij een beetje multitasken? Je zult het nodig hebben bij Think of the Children. Want niet alleen heb je een aantal taken, je moet ook nog constant je kinderen behoeden voor langsrijdende auto’s, hondsdolle honden en de CPS (Child Protective Services). Dit kun je doen door ze op te tillen en door de ruimte te slingeren, of tegen ze te schreeuwen. Want voor je het weet heeft één van je kinderen zich te diep ingegraven of is simpelweg bevroren in de vriezer van de supermarkt.

Think of the Children is een simpel spelletje.

Je kunt in het begin uit een paar levels kiezen: het park, het strand of de supermarkt. Je krijgt een aantal objectives en als je deze voltooit én één of meer kinderen in leven houdt, krijg je een rating. Afhankelijk van je rating wordt de volgende setting ontgrendelt. De levels duren kort en het tempo ligt heel hoog, waardoor je wel lekker wordt meegesleept maar er ook zo doorheen bent. Daarmee is deze game leuk om even samen te spelen, maar zorgt ook voor wat gezonde prestatiedrang. Je zult toch echt een keer die kinderen in leven houden én je boodschappen afrekenen.

Ik vond de besturing (nog) wat log, snelle bochtjes maken gaat lastig en daardoor zwom ik soms rondjes om mijn verdrinkende kinderen. Dit maakt het ook wel weer wat uitdagender, en ik kan niet wachten op de uiteindelijke versie.

Hoewel Think of the Children een parodie is op ouderschap, is dit toch wel hoe sommige mensen kinderen zien: zelfdestructief en constant op zoek naar het dichtstbijzijnde gevaar. Hilarisch overdreven maar ook een tikje herkenbaar. Kun jij het aan?

Ready, set… Parent!

Think of the Children is binnenkort verkrijgbaar op Steam.