Een game zónder DLC, het wordt steeds zeldzamer. Maar de ontwikkelaars van Vampyr, een RPG die begin volgend jaar uit gaat komen, hebben besloten dat de game uit te geven als ‘een complete ervaring’. Pas als het spel goed ontvangen wordt, zal er gekeken worden naar uitbreiding, maar dan in de vorm van een tweede deel.

Londen, 1918

Vampyr speelt zich af in een fictief Londen van 1918, tijdens de Spaansegriepepidemie. Kruip in de huid van Jonathan Reid, een dokter die sinds kort ook vampier is en daarom steeds moet kiezen tussen zijn bloeddorst en zijn roeping om mensen te genezen. Daarnaast moet hij Londen zien te redden, niet alleen van een griepepidemie, maar ook allerlei soorten vampiers. Dit kun je doen zonder te doden, maar dat maakt het niet makkelijker.

Uitzonderlijk

Het is tegenwoordig bijna uitzonderlijk om een RPG uit te geven zonder enige vorm van DLC of microtransacties. Dat wil zeggen, zolang de plannen niet veranderen. Voorlopig heeft Vampyr nog niet eens een definitieve release datum, en het is natuurlijk mogelijk dat de ontwikkelaars alsnog zwichten voor de moderne manier van winst maken.