Betrap je jezelf er wel eens op dat je meekijkt als iemand aan het Whatsappen is? Bijvoorbeeld bij je partner. Ik doe dat vaak zat. Niet eens wantrouwend bedoeld, maar gewoon uit lompe nieuwsgierigheid.

Wist je dat er een app is waar je precies dát kunt doen? Er zijn honderden andermans gesprekken om doorheen te scrollen. Bij je vrienden of lover wordt het vast niet spannender op dan een standaard ‘Hoe ist?’ gesprek, maar bij deze app lees je verhalen over leven en dood. Vol liefde of afschuw. En hetgeen waar ikzelf zoveel van hou: plottwist. Er zijn zoveel plottwists.

Ik heb het over HOOKED.

Een toepasselijke naam, want ik ben er op een positieve manier verslaafd aan. Lekker een kort verhaal lezen voor het slapen gaan, of gewoon even tussendoor.Een app, simplistisch maar briljant. Lees verhalen of schrijf je eigen.


 


Het is een veel persoonlijkere manier van een boek lezen. En net als met boeken zijn er verschillende genres waaruit je kunt kiezen. Ik heb fantastische verhalen gelezen, maar er zitten ook zeker rotte appels tussen.

De app is gratis, en kan dit ook blijven als je slim bent. Want om de zoveel tijd zegt Hooked dat jij 30 of 40 minuten moet wachten, voordat je verder mag lezen. Je kunt gaan betalen om de wachttijd over te slaan, maar wat je ook kunt doen is: de klok vooruit zetten. Dit ontdekte mijn geliefde overbuurvrouw Joukje. Het nadeel is dat je niet moet vergeten om de tijd weer terug te zetten als je klaar bent met lezen. Anders heb je net als Joukje de schrik van je leven te pakken, wanneer je denkt dat je wekker je pas ‘s middags heeft wakker gemaakt.

Verder valt er weinig te vertellen, en des te meer te ontdekken. Zoek verhalen onder jouw categorie op en geniet! Mocht je zelf toevallig een verhaal hebben geschreven, of ga je nog één schrijven: zet dan de titel onder in de comments. Dan ga ik vanavond misschien met jouw verhaal de nacht in.