DOOM, (met hoofdletters) komt de tiende van november uit op de Nintendo Switch. Nu zijn er een heleboel mensen heel erg gelukkig met deze release. ‘Want?’, zou je zeggen, ‘Deze titel kwam in mei 2016 uit?!’ Ik zal het je vertellen.

Het antwoord is zo makkelijk als dit: HANDHELD DOOM

Het is niet dat we nooit een portable DOOM hadden, de originele DOOM en DOOM 2 hebben zelfs een port gehad op de Gameboy Advance, maar het gaat er om dat we deze geweldige titel vanaf volgende week in de trein kunnen spelen of in de wachtkamer bij de huisarts.

Vroeger moest je minutenlang wachten totdat je Pentium-computer eindelijk was opgestart zodat je een rondje DOOM kon spelen. Als je al een fatsoenlijke soundcard had dan was het al heel wat, ik heb The Bends van Radiohead en de complete werken van Bill Hicks grijsgedraaid tijdens diverse rondjes DOOM of een sequel. Later kwam Quake, maar daarover zal ik later een keer over schrijven. Op de SNES of Playstation waren er ook versies van DOOM, maar het was altijd nét niet hetzelfde of een versie waar er veel water bij de wijn was gedaan.

Dus ik ben erg benieuwd naar de Switch versie. De mensen van Bethesda hebben goed werk geleverd om ID’s Tech 6-engine te vertalen naar de Switch hardware en de eerste impressies waren impressive.

We moeten wél wat inleveren. Geen SnapMap editor. Ok, deal. Snap ik. De graphics moeten wat inleveren, ook niet vreemd. In 30fps docked en handheld, ik wil zien in hoeverre ik daar last van ga hebben.
Maar dan nog: HANDHELD DOOM.

Ik ga hem expres handheld spelen. Gewoon om te zien hoe ik een tablet-achtig ding in mijn hand heb waar gewoon de laatste DOOM op loopt. Een ding gemaakt door Nintendo.

Ben je van plan om deze titel aan te schaffen? Wacht je de recensies af? Ben je net zo’n DOOM-fanaat als ik? Let us know.

DOOM (Nintendo Switch) is vanaf volgende week (10/11) verkrijgbaar in de winkels.

 

Simon out.