Gamescom 2017 is van start! Wat kunnen we verwachten van Europa’s grootste gameconventie? Hoewel we geen grote aankondigingen verwachten, is het natuurlijk leuk om te weten wat er gaat gebeuren. Hier een aantal van de grootste deelnemers op een rijtje.

Zelf zullen we aanwezig zijn op woensdag 23 augustus. Hier zullen we jullie live op de hoogte houden via ons Instagram-kanaal.

Microsoft

Op de Gamescom zal Microsoft met ons het 20-jarig bestaan van de grote klassieker Age of Empires vieren. Dit deed Microsoft gister in een livestream, waar ze ons een indruk gaven van Age of Empires: Definitive Edition. Daarnaast zal de Xbox One X voor het eerst te zien zijn in Europa.

EA Games

EA Games was vorig jaar afwezig, maar dit jaar toch weer van de partij. Op 21 augustus om 18:30 zullen zij een livestream houden die te volgen is op hun officiële website. Hier zullen we wat nieuwe gameplay te zien krijgen. Op Gamescom zelf zijn er gameplay stations waar bezoekers onder andere FIFA 18, Need For Speed Payback en Battlefield™ 1: In the Name of the Tsar kunnen spelen.

Nintendo

Nintendo ist dabei! De focus hier zal liggen op Super Mario Odyssey, en uiteraard Mario + Rabbids Kingdom Battle die de week erop uitkomt. Woensdag om 5 uur zal game producer Yoshiaki Koizumi een livestream geven van de gameplay. Daarnaast zal op de 24ste een livestream plaatsvinden waarin Yoshio Sakamto en Jose Luis Marquez Metroid: Samus Returns nog eens uitgebreid laten zien. Tot zover geen enorme verrassingen, maar misschien krijgen we wél wat meer informatie over de releases van Fire Emblem Warriors en Xenoblade Chronicles 2. Mario + Rabbids is trouwens te spelen door bezoekers!

ESL

Dit jaar komt ESL met een eSports event naar Gamescom. Playerunknown’s Battlegrounds is een mega hit, en zal worden gespeeld door de 80 beste spelers van over de hele wereld. Dit event duurt van 23 tot 26 augustus en is live te volgen via de social media kanalen van Playerunknown’s Battlegrounds.

Blizzard

De enige ontwikkelaar waar we daadwerkelijk iets nieuws van verwachten is Blizzard. Afgelopen week kwam de studio met de geheimzinnige boodschap dat er iets zal worden aangekondigd op woensdag. Volgens sommigen wordt dit een nieuwe WoW-uitbreiding. Ook komt er op maandag een nieuw Overwatch filmpje online.

Bungie

De ontwikkelaar van het populaire spel Destiny zal ons op de hoogte brengen van het laatste nieuws rond Destiny 2. Op de officiële blog zegt Bungie: ‘For the hardcore Guardian who has heard everything we’ve said about Destiny 2, we’ll have some new details for you to chase like a glowing Engram.’

Ubisoft

Geen livestreams, maar wel veel hands-on stations van Ubisoft. Bezoekers zullen hier wat exclusieve ‘in-game rewards’ kunnen verdienen. Verder zet Ubisoft in Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League Season 2 Finals de besten van Season 2 tegenover elkaar.

Sony

Hoewel Sony wel een Playstation booth heeft, staan er geen livestreams of persconferenties gepland. Voor nieuws van Sony zullen we moeten wachten op de Tokyo Games Show en de Playstation Experience conventie.

Ook andere studio’s (bijvoorbeeld Bethesda) zullen wel wat games beschikbaar stellen, maar geen livestreams houden.

 

De belangrijkste livestreams op een rijtje:

  • Blizzard Overwatch filmpje: Maandag 21 augustus 16:00
  • EA Games livestream: Maandag 21 augustus 18:30 – Volg hier
  • ESL PUBG Tournament: 23 tot 26 augustus – Volg hier
  • Nintendo Super Mario Oddyssey livestream: woensdag 23 augustus 15:00 – Volg hier
  • Blizzard announcment livestream: woensdag 23 augustus 16:00 – Volg hier
  • Nintendo Metroid: Samus Returns livestream: donderdag 24 augustus 12:00 – Volg hier
  • Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League Season 2 Finals: vrijdag 25 augustus en zaterdag 26 augustus – Volg hier