Sorry fans, het moest even duren, maar hier is dan eindelijk de langverwachte review van Watch Dogs 2. Watch Dogs 2? Een vervolg op één van de meest gehypte games ooit, terwijl die geen enkele verwachting kon waarmaken. Ik heb de game na een kwartier terug in z’n doosje gedaan en er nooit meer uitgehaald.

Ubisoft beloofde beterschap en bij het vertonen van de eerste gameplay tijdens de E3 gamebeurs was er volop lof. Toch was men ook sceptisch, bij de eerste Watch Dogs zagen de eerste gameplay beelden er ook super gelikt uit en was het eindresultaat ronduit teleurstellend.

WATCH_DOGS2 Reveal

Watch Dogs 2: Het verhaal

Gelukkig heeft Ubisoft zich aan zijn woord gehouden! Watch Dogs 2 is echt een super leuke game geworden. Was je in de eerste Watch Dogs nog een hacker in het realistisch ogende, maar grauwe Chicago, ben je in het nieuwste deel een hacker in San Francisco, waar alles meer op fun is gericht. San Francisco oogt als een plaatje. Alle grote bezienswaardigheden zitten er in: Alcatraz, de Golden Gate Bridge, de kabeltrams en zelfs de zeeleeuwen bij Fisherman’s Wharf. De hele map omhelst, in een vrije interpretatie, de gebieden rondom de San Francisco Bay, inclusief Silicon Valley en Oakland. Genoeg map dus om uren in rond te dwalen en je hack-kunsten te vertonen.

Dat hacken kan Marcus Holloway als de beste. Marcus is de nieuwe hoofdpersoon van de serie, hij valt op bij het hackers gilde en wordt door hen ingelijfd. Dit groepje hackers, DedSec genoemd, is er op uit om het ctOS 2.0 besturingssysteem van de stad uit te schakelen. Het ctOS 2.0 systeem verbindt alles en iedereen met elkaar. Dit klinkt als een zegen, maar als je eenmaal als verdachte bent aangemerkt kom je er niet meer van af. Dat heeft Marcus meegemaakt vandaar zijn strijd tegen ctOS.

WATCH_DOGS2 Proximity Trigger

Missies

De allereerste missie is meteen een spannende, waarin je de kleine kneepjes leert kennen. Beetje beveiligingscamera’s hacken, gasleidingen laten ontploffen en elektronische apparaten laten crashen. Dit alles om Marcus zijn identiteit te wissen uit ctOS. Na deze missie word je opgenomen in de DedSec familie en word je losgelaten in alles wat San Francisco te bieden heeft. Naast de storyline zijn er ook diverse side missions te doen. Deze zijn een stuk minder uitgebreid, maar zeker net zo leuk om te spelen. De hoofdmissies zijn afwisselend en sfeervol.

Research punten

Tijdens het spelen verdien je research punten, deze verdien je door bepaalde systemen te hacken, missies te spelen of door het verkrijgen van volgers. Zie het als een YouTube kanaal: hoe meer volgers des te meer inkomsten. Met die research punten kun je je hack capaciteiten verbeteren. Sommige verbeteringen heb je nodig om verder te komen met de missies. In het spel zitten ook diverse manieren om geld te verdienen, dit geld kan je weer uitgeven aan wapens, vervoersmiddelen of een nieuwe garderobe. Het is maar wat je belangrijk vindt.

Online

Tijdens het spelen kan je andere online spelers tegenkomen. Ubisoft beloofde een naadloze overloop van online en offline spelwereld en dit is ook zeker gelukt.

Tijdens je tocht door San Francisco kan het zijn dat je zo maar gehackt wordt door een online speler. Dan is het zaak deze zo snel mogelijk op te zoeken en uit te schakelen. Leuker is het als iemand samen met je missies wil doen of de boel op stelten wil zetten. Af en toe kan er ook een melding verschijnen dat je mee kan doen aan een bounty hunt. Hier is het doel om de politie te helpen een andere speler uit te schakelen.

Het kan allemaal, maar mocht je geen andere spelers willen tegenkomen dan is dit ook uit te schakelen.

WATCH_DOGS2 Fake evidence

Minpunten

Zijn er nog wat minpunten te vinden? Jazeker. De besturing van auto’s is nog steeds een zwak punt, het is niet zo erg als in de eerste Watch Dogs maar het kan veel beter. Een ander minpuntje zijn de wat lege straten; er lopen niet zo heel veel mensen en er rijden niet zo heel veel wagens rond. Terwijl San Francisco toch best een hele drukke stad is. Op de besturing na dan, valt het wel mee net de minpuntjes.

Conclusie

Ubisoft is er in geslaagd om de Watch Dogs reeks een heel stuk in de goede richting te duwen. Na het tegenvallende eerste deel is er nu echt een leuke game verschenen waarop de reeks kan voort borduren. Het zal mij niet verbazen als er over 2 jaar weer een nieuwe Watch Dogs zal verschijnen en van mij mogen ze, want deel 2 is echt heel leuk om te spelen.

 

WATCH_DOGS 2
7.9Overall Score
Graphics8
Gameplay8.5
Story7.5
Replay7.5
Multiplayer8
Reader Rating 0 Votes
0.0