Voor wie er van co-op games houdt, was Brothers: A Tale of two Sons een fantastische game. Je kreeg de controle over niet één, maar twee hoofdpersonen – tegelijk. De twee broertjes gaan op avontuur en moeten onderweg allerlei puzzels oplossen, gevechten aangaan en samenwerken.

De Zweedse studio achter dit pareltje, Hazelight Studios, is inmiddels al even bezig aan een nieuw avontuur. A Way Out wordt begin 2018 verwacht en gaat om twee mannen die uit de gevangenis breken. Wat volgt is een road-trip met politie op de hielen en een verhaallijn die je op het puntje van je bank houdt.

Hoewel het bij Brothers wel de bedoeling was om spel samen te spelen, was het ook mogelijk om het in je eentje uit te spelen. Bij A Way Out ligt dat anders: Het spel is volledig ontworpen als co-op beleving. Heb je zelf geen vrienden, dan is er gelukkig nog het internet!

A Way Out belooft een ervaring op zich te zijn.

Geen enkele animatie of cutscene is geloopt of gerecycled. Ondanks het lage budget en het feit dat de studio maar bestaat uit 35 man, er gaan soms 3 maanden werk in een scene die slechts een paar minuten wordt gespeeld, of een cutscene die maar één van de twee spelers te zien krijgt. Het moet een hel zijn voor de ontwikkelaars, maar dat de game niet gauw zal vervelen is wel duidelijk.

A Way Out komt begin komend jaar op PC, Playstation 4 en Xbox One. Bekijk hier de trailer: