Heb jij een zoon, dochter, neefje, nichtje, achternichtje, pleegkind, buurjongen of noemhetmaarop, dat dol is op games? Mooi! Wie weet schuilt er wel een ware programmeur in hem of haar…

Stichting CoderDojo komt na het succes van ‘bouw je eigen website’ met een nieuw initiatief voor kinderen vanaf negen jaar: CoderDojo – Maak je eigen game. Zo kunnen kinderen via dit handboek op een leuke en eenvoudige manier leren om hun eigen computergame te ontwerpen en ontwikkelen.

In CoderDojo volgt het kind een groep vrienden, de ”Nanonauten”, die een geweldige game willen maken. De Nanonauten gaan op ontdekkingsreis en leren hoe ze een videogame kunnen programmeren met JavaScript. Daarnaast leren ze hoe een game wordt ontworpen én hoe alles in beweging kan worden gezet. CoderDojo – Maak je eigen game, laat zelfs zien hoe je een superschurk kunt maken.

Het handboek neemt de jonge lezers bij de hand door stap voor stap uit te leggen wat alle codes betekenen en hoe deze codes gebruikt worden bij het programmeren. Zo worden de kinderen uitgedaagd om te experimenteren met verschillende codes en kunnen ze al spelend leren.

Binnenkort verschijnt er een uitgebreide review op Abyx.nl, waarin we wat meer aandacht besteden aan dit nieuwe boek. Wil je niet wachten op de review? Coderdojo – Maak je eigen game is in Nederland en België verkrijgbaar voor €12,95,-